На фронті збору і переробки плодоовочевої продукції теж гаряче

Три територіальні громади Черкаської області: Зорівська Золотоніського району, Буцька Уманського та Чигиринська, стали учасницями проєкту міжнародної технічної допомоги “Супровід урядових реформ в Україні” спільно з Міністерством розвитку громад та територій України і Мінагрополітики. Навесні цього року кожна з цих громад отримала від зарубіжних партнерів насіннєвий матеріал овочів та коренеплодів і на вільних земельних площах заклала п’яти-шестигектарні плантації.

Вони вже дають перші врожаї. Частину свіжих огірків, кабачків, патисонів, зеленої цибулі одразу відправили для потреб ЗСУ, дитячих дошкільних закладів, лікарень, будинків ветеранів. Другу частину пущено на переробку.

Зокрема, у Чигиринській громаді заготовлено сотні трилітрових банок консервованих кабачків (на знімку). Щоб урізноманітнити ”закатку” використовували оригінальну домашню рецептуру від досвідчених господинь. Тож “кабачки по-чигиринськи” смакуватимуть навіть гурманам.

Нині, зазначають очільники громад, розпочинається заготівля томатів, а також фруктових соків та джемів. Тому на  фронті збору і переробки вітамінної продукції буде ще гарячіше. Але це людей не лякає. Навпаки, всі готові працювати, аби підставити плече ЗСУ, забезпечити їм надійний тил.

Світлина Чигиринської міської ради.

http://www.golos.com.ua/

Теги

Новости по теме