Борщ із галушками, азу по-татарськи – ці страви готували на пересувних кухнях здобувачі сертифікату військового кухаря

У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби у військовому містечку Оршанець Черкаської міської громади 22 лютого сертифікати військових кухарів отримали двадцять військовослужбовців-контрактників із Луцького, Луганського, Донецького, Подільського та інших прикордонних загонів.

Протягом двох тижнів  вони вчилися працювати в польових умовах на військових пересувних кухнях.  

Як розповів голова циклової комісії інженерної підготовки зв’язку та підготовки кухарів Сергій Меланіч,  усі військовослужбовці з цього потоку здобули фах кухаря в цивільних закладах освіти. Дехто встиг перед службою стати справжнім майстром своєї справи. Взяти для прикладу  Данила Вітвіцького  з  Одеського загону морської охорони. Данило каже, що може із закритими очима готувати все м’ясне. Йому не склало ніяких труднощів приготувати «екзаменаційний» обід: полтавський борщ з галушками, азу по-татарськи з картоплею, олів’є і тертий пиріг.

Окрім технології приготування їжі в польових умовах, роботі з обладнанням,  програма підготовки включала організацію харчування військовослужбовців.

https://suspilne.media/

Теги

Новости по теме