“Ядерна” палинька

Міцний дистилят – «палиньку» (щось середнє між бренді і горілкою) з яблук, зібраних у Чорнобильській зоні, виготовили на потужностях компанії «Агрофруктсервіс» (ТМ «Палиночка» та «Перша закарпатська палинчарня») і  відправляють під маркетологічно «хитрою» назвою Atomik на експорт у Великобританію.

Воду для палиньки, як розповів на своїй сторінці у Facebook викладач факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету Олександр Коваль,  було видобуто з Юрського водоносного горизонту в зоні ЧАЕС зі свердловини глибиною 160 м.

Продукт на 100% безпечний,  що підтверджують дослідження українських та британських вчених, які вивчають можливості використання земель у Чорнобильській зоні.

75% прибутку, отриманого від реалізації продукції «Атомік, буде спрямовано на захист дикої природи зони відчуження та підтримку громад, що живуть на територіях, наближених до 30-кілометрової зони.

Фото з Facebook.

Теги

Новости по теме