Зрази сирні з курагою або чорносливом. Рекомендоване сезонне меню для дитсадків

Курячі котлети, тушкована морква в сметані, біфштекс із свинини та яловичини – ці та інші страви увійшли до рекомендованого меню на останній місяць зими, яке Міністерство охорони здоров’я затвердило для харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.

Наказ МОЗ від 03.02.2022 № 215 містить опис триразового харчування для дошкільнят взимку. Затверджений перелік страв може бути базовим для 4-тижневого меню і в інші пори року, з використанням сезонних продуктів.

«Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів. Важливий момент: у разі внесення змін меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог», – зазначають чиновники

Ось які страви увійшли до меню на вівторок першого тижня:

Морква, тушкована в сметані;

плов з родзинками;

гуляш з м’яса курки;

салат із зеленого горошку та цибулі;

солоні або свіжі томати;

Ілюстративна світлина з сайту Жмеринка.City

Над документами працювала робоча група, де були представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держпродспоживслужби, державної установи  «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ», ВГО “Асоціація працівників дошкільної освіти”, Національного університету харчових технологій,  управлінь та департаментів освіти.

гречаний суп;

біфштекс зі свинини і яловичини;

макарони, відварені з овочами;

компот зі свіжих яблук.

Серед інших смаколиків на цей та інші дні – рожеві сирники з морквою, морква, тушкована з чорносливом,овочеве рагу, зрази з сиру з курагою або чорносливом, каша вівсяна з гарбузом, рибна паличка з хека з яйцем, гречана каша з вершковим маслом, суп із цвітною капустою і сметаною, котлета рублена з м’яса курки тощо.

Знайти меню на кожен з 4-х тижнів можна тут.

https://val.ua/

Теги

Новости по теме