“Пекельний” шеф – на етикетці авторського вина

Шеф-кухар і головний суддя «Пекельної кухні», а нині експерт реаліті-шоу «На ножах» на Новому каналі Алекс Якутов стане обличчям вина, яке вироблять в Україні. Скуштувати авторський напій від шефа можна буде зовсім скоро.

Поки Новий канал готує до запуску реаліті «На ножах», Алекс Якутов у перервах між зйомками встигає з’їздити до рідного Маріуполя. Але не для того, щоб «вивести з депресії» черговий заклад громадського харчування, а щоб зайнятися винною справою. Суворий шеф невдовзі представить вино  у створенні якого взяв безпосередню участь.

«Одні дуже хороші хлопці в такий нелегкий час займаються виноробством на сході України. Не бояться вкладати гроші та розвивати економіку в тому регіоні. Дуже пишаюся ними, адже щоб висадити виноградники під Маріуполем, практично біля блокпоста, треба мати велику сміливість, – розповідає шеф. – Перед посадкою винороби відвозили ґрунт на експертизу до Італії, щоб їм підказали, які сорти винограду ідеально йому підходять. Коли зібрали перший урожай і зробили вино, попросили поради, як покращити напій. Хоча винна справа – не моя основна специфіка, я на ній знаюся. Коли навчався в кулінарній школі в Італії, проходив курси сомельє. Цього разу на виноробні ми займалися купажуванням – змішували різні сорти винограду для покращення якості напою». Отож шеф доклався до авторства трьох вин.

«Вино «Амароне» з в’яленого винограду – одне з моїх найулюбленіших. І оскільки я успішно вплинув на цей купаж, хлопці запропонували надрукувати етикетку з моїм обличчям. Сказали, що вино цілковито відображає мій характер», – ділиться шеф.
© Чeline | cheline.com.ua/

Теги

Новости по теме