Завдяки грантовому обладнанню родинне підприємство буде випускати джеми без цукру, фріпси та інші фруктово-ягідні вироби здорового харчування

Сімейне підприємство «Sweet jam», засноване Валентиною Хлєбіною із села Георгіївське Запорізької області, вирощує та переробляє черешню, абрикоси, груші, яблука, суницю садову, малину. Нещодавно це фермерське господарство отримало грантове обладнання для переробки від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва. Набір отриманої техніки включає сушарку, індукційні плити, морозильну камеру, дегідратор, духову шафу, овочерізку, подрібнювач. Зміцнення технічної бази дозволить розширити асортимент корисних фруктово-ягідних солодощів, а виробники фруктів та ягід села Георгіївське та  довколишніх сіл отримають новий надійний канал збуту своєї продукції.

Валентина Хлєбіна

Валентина Хлєбіна вважає, що переробка підвищує рентабельність бізнесу, дозволяє розширити коло покупців і вийти на нові ринки збуту.

  • Ми маємо приміщення для організації виробництва, а в нашому селі люди мають багато фруктових дерев, з яких не збирають фрукти, бо не знають, куди реалізувати. Коли ми налагодимо переробку в серйозних масштабах, то будемо корисними і для односельців, – резюмує фермерка.

В найближчих планах «Sweet jam» – лінійка продукції здорового харчування.  Зокрема, хочуть випускати варення та джеми без цукру, фріпси (фруктові чіпси), пастилу, сушені ягоди та фрукти.

https://uhbdp.org/news/

Теги

Новости по теме