Вишиванка “Бойова дронівка” допомагає збирати допомогу для ЗСУ

До Всесвітнього дня вишиванки, який відзначають у третій четвер травня, у Києві презентують сучасну вишиванку з орнаментом дронів. Гроші з продажу “Бойової дронівки” передадуть на допомогу ЗСУ.

Про це пише Zaxid.net.

Головний символ орнаменту – дрон як важлива для української перемоги зброя. Вишивка виконана червоно-чорними нитками на полотні кольору “хакі”, який перегукується з одностроєм українських захисників. Сорочку доповнюють тризуб, козацький хрест, який також є на емблемі Збройних сил України, та напис англійською “VictoryUA” (“Перемога України”).

Облямівка вишиванки – це орнамент Олени Пчілки, що символізує народження нового життя зі старого коріння.

Орнамент вишиванки “Бойова дронівка” створила засновниця проєкту “Вишивка в одязі видатних українців” Тетяна Зез у співпраці з громадською організацією “Всесвітній день вишиванки” спеціально до свята у 2024 році.

Амбасадором вишиванки став Сергій Костинський – командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів 104 бригади ТрО. Акція є благодійною. Головна мета продажу сорочки “Бойова дронівка” – зібрати кошти на БПЛА для підрозділу РУБАК “Серафими” 104 бригади ТрО ЗСУ та благодійного фонду”Dignitas”. Сорочку оцінили у 6000 грн, її можна замовити на сайті Дня вишиванки.https://bigkyiv.com.ua/

Теги

Новости по теме