У Вовчанську під завалами будинку опинилася родина, жінка загинула

Родина з чотирьох людей опинилася під завалами.

Уранці 12 травня російські окупанти продовжили обстрілювати місто Вовчанськ у Чугуївському районі. Керовані авіаційні бомби влучили по житлових кварталах. Унаслідок ударів часткових руйнувань зазнали десятки приватних і багатоповерхових будівель. Під завалами одноповерхового будинку опинилася родина з чотирьох людей.

Як повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, 68-річний власник будинку зміг сам вибратися з-під завалів. Двох братів віком 45 років і 41 рік витягли рятувальники. Дружина власника будинку, 74-річна жінка, загинула.

“До місця події негайно прибули рятувальники, правоохоронці та медичний розрахунок Національного університету цивільного захисту України. ДСНСники з-під уламків зруйнованих конструкцій визволили двох братів: чоловіків 1979 і 1983 р.н. та транспортували їх до медичного автомобіля. Господар оселі, чоловік 1956 року народження, зміг самостійно вибратись з-під руйнацій, ще до прибуття рятувальників. На жаль його дружина, жінка 1950 року народження, загинула під уламками конструкцій будинку”, — розповіли у ГУ ДСНС. Після надання домедичної допомоги постраждалих евакуювали до більш безпечного населеного пункту та передали медикам “швидкої”.

Пізно увечері 11 травня у тelegram-каналі загону “Гострі картузи”, які входять до складу спецпідрозділу Нацгвардії “Омега”, повідомили про те, що українські захисники відійшли з кількох позицій на півночі Харківщини, та один населений пункт росіянам вдалося окупувати. Увечері йшли бої за село Глибоке.

“Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відійти ще з декількох своїх позицій, ще один населений пункт сьогодні повністю відійшов під окупацію, російський контроль. Зараз, на 8 годину вечора, йдуть бої за населений пункт Глибоке, який веде до дамби Трав’янського водосховища. Зараз дуже важка ситуація із Глибоким, але наші оборонці, воїни ТрО, Kraken тримають цей населений пункт, тому віримо в перемогу. Росіяни пруть, несуть великі втрати, але наступають, наступають, наступають. І через це доводиться втрачати деякі позиції, деякі населені пункти, але саме зараз час, коли потрібно єднатися і всі м разом відбивати атаки ворога на всіх напрямках фронту”, — розповів боєць “Гострих картузів”.

Однак у Генеральному штабу ЗСУ поки не підтвердили окупацію населеного пункту на півночі Харківської області. Також про це не повідомляв начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. https://2day.kh.ua/

Теги

Новости по теме