Окупанти наступають на прикордонні села, що на північ від Харкова

Російська армія уночі 10 травня спробувала прорвати оборону ЗСУ та розтягнути лінію фронту на Харківщині.

Піхота РФ одночасно заходила на двох напрямках, у Вовчанську за 80 кілометрів та у Липецькій громаді. За даними київського журналіста, військового експерта Юрія Бутусова, на даний момент окупанти захопили чотири села на прикордонні: Стрілече, Красне, Пильне, Борисівка (усі — Липецька громада).

“Уночі російські війська силами до 4-5 батальйонів піхоти перетнули лінію державного кордону і захопили чотири прикордонні селища – Стрілече, Красне, Пильне, Борисівка. На інших ділянках російські атаки відбиті, провину зазнав значних втрат. Незначне просування також зафіксовано в районі Вовчанська. Найбільший захоплений населений пункт – Стрілече. Цей район під кордоном давно вже був фактично сірою зоною, лінія оборони там не була розгорнута, і тому противнику вдалось без особливих перешкод створити плацдарм шириною до 10 км та глибиною до 5 км на території України. Загальна площа захопленої території понад 30 квадратних кілометрів”, — написав Бутусов у Фейсбук.

Українській армії вдалося зупинити просування росіян, бої тривають.

У той же час очільник ХОВА Олег Синєгубов говорить, що втрат територій немає, а всі населені пункти на прикордонні — це “фактично “сіра” зона”, де йдуть активні бойові дії.

У Міноборони, Генеральному штабі інформації про втрати території на Харківщині не повідомляють. Президент України Володимир Зеленський підтвердив контрнаступ росіян у Харківській області.

Раніше у Міноборони повідомили, що на Харківщину перекинули резервні сили.

Як писав KHARKIV Today, російська армія намагається “протиснути” оборону у прикордонному місті Вовчанськ за 80 кілометрів від Харкова. Минула ніч за звуками багатьом жителям Вовчанської громади нагадала 24 лютого 2022 року. У Центрі протидії дезінформації запевняють, що Сили оборони контролюють ситуацію на Вовчанському напрямку.

У ХОВА закликають мешканців Вовчанської та Липецької громад евакуюватися.https://2day.kh.ua/

Теги

Новости по теме