Фаріон знайшла 150 граматичних помилок у програшному рішенні суду

Мовознавиця Ірина Фаріон знайшла 150 граматичних помилок в програшному рішенні суду “Львівській політехніці”.

Про це вона написала в своєму телеграм-каналі, передають Українськi Новини.

Вона заявила, що написала окремий блог про це.

“Стрельбицький В.В. у цьому “Рішенні іменем України” зробив щонайменше 150!!!! граматичних і стилістичних помилок. Навіть найгірший студент за понад 30 років мого викладання у Політехніці не здатний був на такий рекорд граматичної безграмотности”, – написала Фаріон в блозі.

Вона навела кілька лексико-семантичних та синтаксичних “перлин рівня шкільної програми”: копію направлено (треба скеровано), згідно частин (згідно з), місце знаходження (перебування), дана робота (така, ця), казначейство (скарбниця), за напрямками (за напрямами), виключно його (винятково, лише), виходячи з положень (з огляду на), у свою чергу (своєю чергою), оціночні судження (оцінні судження), тій чи іншій дії (тій чи тій), враховує наступне (враховує таке), вводяться в дію (набувають чинности), бажаючі (охочі), з цього приводу (щодо цього), відносяться до (належать, стосуються), завірена підписом (засвідчена), приймали участь (брали участь), приймати до уваги (брати), стоїть питання (порушене питання, бо стоїть щось інше), воююча держава (під час війни), у випадку спору (у разі), при ухваленні (ухвалюючи, під час ухвалення), їх дії (їхні), займатись життєдіяльністю (працювати, здійснювати), займаються вивченням мови (вивчають), з точки зору (з погляду), різні уяви (різне уявлення), оточуюче середовище (навколишнє, довкілля), наступним чином (так), вірно визначив (правильно визначив), в залежності (залежно від) та ін.

“Про елементарне знання розділових знаків не йдеться взагалі: суддя ставить їх там, де, очевидно, зупиняє дихання від абсурдности власних же суджень, що мають винятковво суб’єктивний характер. Таке враження, що чоловік застиг машиною часу десь у 30-х чи 70-х роках ХХ сторіччя і лише через професійний примус писав вимученим совєцьким канцеляритом, що аж ніяк не міг сховати ледве тамованої ненависти до позивача професора Ірини Фаріон. Не знаю, якого він віку, але світогляд у судді – совок предрімучий. Мабуть, гебістські кабінети з нього не вивітрились або є його доконечною природою”, – зауважила Фаріон.

Як повідомляли Українськi Новини, мовознавиця та професорка Ірина Фаріон програла суд щодо незаконного звільнення з Національного університету “Львівська політехніка” і поновлення її на роботі.

https://ukranews.com Світлина :ВО “Свобода”

Теги

Новости по теме