Міжнародний день декольте

Міжнародний день декольте є неофіційним серйозним й, водночас, жартівливим святом, що викликає резонанс у суспільстві та відгук у соцмережах, яке святкують люди з усієї планети 31 березня.

https://pixabay.com/

Міжнародний день декольте – це щорічне свято, яке з моменту свого заснування викликає як інтерес, так і суперечки. Започаткований у Південній Африці у 2002 році, цей день став визнаним у різних країнах світу. Спонсорований брендом жіночої білизни Wonderbra у співпраці з журналом Cosmopolitan та південноафриканською радіостанцією 5fm, День декольте пропагує ідею бодіпозитиву та розширення прав і можливостей жінок.

Більше десятиліття тому подія мала великий успіх в інтернеті на території Йоганнесбурга. Користувачі з радістю влаштовували фото-челенджі, а інші оцінювали знімки та визначали переможця у різних номінаціях. Головним призом вважалася віртуальна нагорода «Декольте року».

Історично склалося, що декольте в усі часи було найпривабливішем місцем у тілі жінки. Найперше та найвідвертіше у ті часи декольте було відоме у богині змій з Криту. Скульптор показав спокусу та лукавість через образ владної богині. Пам’ятники та скульптури грецьких митців також не соромляться демонструвати відверті вирізи у жіночих сукнях та туніках.

Починаючи з Середньовіччя, жінки використовували декольте у якості схованки для любовних послань. Оскільки кишень у жіночому вбранні не було передбачено тодішніми дизайнерами, виріз на грудях чудово зберігав дорогі серцю записки, а іноді й інші дрібниці: хусточку, солодощі, рукавички, парфуми та косметику.

Міжнародний день декольте (Національний день декольте) був заснований у 2002 році компанією Wonderbra, журналом Cosmopolitan і радіостанцією 5fm, щоб відзначити незалежність і силу жінок у всіх аспектах життя – від кар’єри до стосунків і особистої долі. Аніта Мейрінг, консультант зі зв’язків з громадськістю Wonderbra, описала подію як день, коли жінки усвідомлюють, що їхнє декольте є чимось унікальним і що вони повинні пишатися ним. Це безтурботна подія, яка заохочує жінок відчувати себе красивими та впевненими у собі.

Цей день також дає можливість чоловікам з повагою оцінити красу жіночої фігури. Саманта Патерсон, бренд-менеджер компанії Wonderbra, підкреслила, що цей день був започаткований як спосіб вшанування незалежності та сили жінок, і замислювався як весела та безтурботна розвага. Важливо, що прибуток, отриманий протягом цього дня, був переданий на благодійні цілі, такі як Sunflower Fund, який підтримує громадян Південної Африки з діагнозом лейкемія та іншими небезпечними для життя захворюваннями крові.

Схожі події:
👗 День носіння сукні
👗 Міжнародний день спідниці
👗 Всесвітній день кравців

Підпишіться на наші канали у Viber чи Telegram і ми нагадаємо вам про всі актуальні свята та події на кожен день.

СВЯТКУВАННЯ ТА ЗАХОДИ

Щороку наприкінці березня або на початку квітня Міжнародний день декольте відзначається в офісах, ресторанах і барах по всій Південній Африці та в інших країнах-учасницях. День відзначається спеціальними заходами, серед яких конкурси на кшталт “Найкраще декольте”, роздача наклейок і G-стрінгів обраним особам, а також продаж національних коктейлів, присвячених Дню декольте, з виручкою, що йде на благодійність.

Місцеві виробники та продавці нижньої білизни також приєднуються до підтримки святкування, відзначаючи зміни в індустрії та пропагуючи бодіпозитивність. Святкування час від часу стає трендом у соціальних мережах, таких як Twitter, що свідчить про його міжнародне охоплення та розмови про стандарти краси та впевненість у тілі, які воно викликає.

DAY TODAY: а що сьогодні?

Теги

Новости по теме