Україна націоналізувала Миколаївський глиноземний завод, який належав Дерипасці – Фонд держмайна

Миколаївський глиноземний завод, який раніше належав підсанкційному російському мільярдеру Олегу Дерипасці, перейшов у державну власність. Про це 20 березня проінформував Фонд державного майна України (ФДМУ).

“Завершено націоналізацію чергового активу російського олігарха Олега Дерипаски – ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”. Відсьогодні єдиним засновником підприємства є Фонд державного майна України”, – ідеться у повідомленні.

Голова ФДМУ Віталій Коваль, коментуючи націоналізацію заводу, підкреслив, що “санкційні активи мають працювати виключно на розвиток вітчизняної економіки” і кожен успішний кейс наближає перемогу та підтримує обороноздатність України.

“Успішна українська реалізація санкційних активів – яскравий приклад і стимул для пришвидшення конфіскації та продажу російського майна за кордоном. Важливо продавати конфісковане майно і спрямовувати кошти на підтримку та відновлення України – це справедливо”, – пише фонд, посилаючись на Коваля.

Відомство зазначило, що Дерипаска із 2000-х років контролював Миколаївський глиноземний завод, який є одним із найбільших у Європі підприємств кольорової металургії. Із 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, завод не працює.

https://gordonua.com/

Теги

Новости по теме