Укрпошта навчає водійок пересувних відділень, бо не вистачає чоловіків


Акціонерне товариство “Укрпошта” має щонайменше 2 тисячі незаповнених вакансій і перебудовує процеси з розумінням того, що найближчим часом не вистачатиме чоловіків. 

Про це на Business Breakfast Forbes розповів гендиректор товариства Ігор Смілянський, якого цитує Інтерфакс-Україна. Ілюстраційне зображення автівки Укрпошти. Фото: pereiaslav.city

Як приклад адаптації до нових умов Смілянський назвав пересувні відділення Укрпошти, керувати якими тепер навчають жінок. 

За словами гендиректора, “Укрпошта” веде боротьбу за кожну людину, за кожного якісного працівника і перебудовує процеси, розуміючи, що “чоловіків не вистачатиме”.

“Ми маємо максимально роботизувати виробничі процеси , а в деяких речах почати навчати жінок. У нас уже є перші жінки-водії на наших пересувних відділеннях, тому що чоловіків недостатньо”, – сказав він.

Він зазначив, що внаслідок автоматизації сортувальних центрів, потреба в персоналі знижуватиметься.

“Уже запрацював перший автоматизований центр у Києві. І якщо раніше потрібно було багато людей, то сьогодні бригада з 15 осіб обробляє до 150 тис. посилок на добу”, – сказав Смілянський.

Нині загалом в акціонерному товаристві 768 співробітників мобілізовані до ЗСУ. Станом на 28 лютого 2024 року в компанії працюють приблизно 40 тисяч людей.

Нагадаємо, що повномасштабне вторгнення росії призвело до стрімкого зростання ролі жінок в українській економіці. 

Внаслідок великої війни майже 5 мільйонів українців втратили роботу, а найбільше безробіття вдарило саме по жінках та мешканцях сходу, кажуть дослідники. 

 zmina.info

Теги

Новости по теме