Морські дрони потопили російську велику “десантну” посудину

У ніч на 14 лютого морські безпілотники MAGURA атакували російський великий “десантний” (зазвичай “десантував” путінські понти – “Споживчий ринок”) корабель «Цезарь Куников» у Чорному морі.

ВДК «Цезарь Куников» ВМФ РФ. Фото: ЗМІ РФ

Командування українських Військово-Морських Сил Збройних Сил розповіло, що великий десантний корабель знищили у співпраці з Головним управлінням розвідки (ГУР МО).

На момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки. «Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами MAGURA V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму», – розповіли розвідники.

«Цезарь Куников» отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути.

«Символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 101 рік тому», – додали у розвідці. Успішну місію здійснили спецпризначенці «Групи 13» ГУР МО України.

Тим часом російське Міністерство оборони заявило про перехоплення шести безпілотників над Чорним морем.

«Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала», – розповіли у ГУР МО.

Спецоперація стала можливою за підтримки платформи United24, через яку Сили оборони мають змогу отримувати MAGURA V5.

MAGURA V5 – це надводний ударний безпілотник, створений для використання у відкритому морі. Він розроблений і виготовляється повністю в Україні.«Дрон-камікадзе» може уражати надводні кораблі супротивника, як у морі, так і на військових базах у бухтах. Для цього може нести до 320 кілограмів вибухівки.

https://mil.in.ua/

P.S.

Теги

Новости по теме