В Одесі місцевий художник зобразив на пам’ятнику радянському маршалу символ російської агресії

Художник Ярослав Войцеховський влаштував черговий перформанс в Одесі, цього разу звернувши увагу на пам’ятник-погруддя радянському маршалу Родіону Малиновському.

Фото та відео перформансу митець розмістив на своїй сторінці у Facebook. 

(Фото: Яролав Войцеховський/Facebook)

Художник намалював на пам’ятнику латинську літеру “Z”, яка після повномасштабного вторгнення стала символом російської окупації. 

“Сьогодні я маркував як ворожу техніку пам’ятник Радіону Маліновському якій було встановлено в Одесі як подарунок на день народження цьому представнику кривавого червоного режиму”, – наголосив Ярослав Войцеховський.

Він зазначив, що таким чином намагається привернути увагу міської влади Одеси до факту порушення закону про декомунізацію, яким є наявність цього пам’ятника в місті.

Зазначимо, що це не перший перформанс художника. Так 18 листопада він облив пам’ятник Олександру Пушкіну червоною фарбою.

Свій вчинок митець тоді пояснив Інтенту бажанням продемонструвати, що в Одесі — українському місті немає місця для пам’ятника діячеві культури країни, яка наразі атакує Україну. 

Родіон Малиновський народився 22 листопада 1898 року в Одесі. Командував операцією з вибиття румунських військ з Одеси у 1944 році. 

Зазначимо, що до 3 травня 2023 року в Одесі був Малиновський район, однак депутати міської ради на сесії підтримали пропозицію про перейменування його у Хаджибейський. https://intent.press/

Теги

Новости по теме