Чотири населених пункти Київщини отримали статус міст

Чотири населених пункти Київської області отримали статус міст. Про це повідомив Голова Інвестиційної ради Ірпеня і співзасновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

29 січня Білогородка, Гостомель, Бородянка та Коцюбинське стали містами. Відбулося це тому, що в Україні набув чинності закон № 3285-IX.

Він передбачає дерадянізацію адміністративно-територіального устрою нашої країни. Відповідно до закону, відтепер в Україні зникає статус «селище міського типу».

Відтепер містом вважається населений пункт, який має багатоповерхову забудову та кількість населення понад 10 тисяч осіб. Селищем вважається населений пункт, у якому мешкає понад 5 тисяч осіб, а тип забудови є садибним.

Село — це населений пункт із садибною забудовою та населенням менш як 5 тис. людей. У Бородянській громаді 26000 населення, у Гостомельській 30500, у Білогородській 27000, а в Коцюбинській 18000.

Саме тому ці населені пункти відповідають статусу міста. Як зазначив Володимир Карплюк, набуття цього статусу може посприяти відбудові та розвитку громад Київщини. Крім того, це розширить можливості громад у пошуку міст-побратимів в США та країнах Європейського Союзу. https://i-visti.com/

Світлина зі сторінки “Моя Білогородка” в Facebook

Теги

Новости по теме