Черговий масовий російський обстріл цивільної інфрастуктури Харкова

У Харкові внаслідок подвійної ракетної атаки уранці 23 січня є загиблі.

Росія завдала ударів балістичними ракетами та С-300 по Київському та Салтівському районах. На вулиці Проскури зруйнований під’їзд 5-поверхівки. З-під завалів дістали жінку, яка згодом померла у лікарні. Одна загибла у цьому районі працювала бухгалтером на науковому підприємстві, яке обстріляли росіяни. Неподалік у приватному будинку загинула ще одна людина, але встановити особу неможливо.

“Четверту жертву опізнати зможемо лише за допомогою аналізу ДНК — після влучання в приватний будинок людину буквально розірвало на шматки. В кількох десятках метрів вже працювали наші криміналісти. Вони прибули на місце влучання, коли ворог вдарив туди вдруге”, — розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

У Салтівському районі біля 9-поверхівки на вулиці Метробудівників загинув чоловік. За попередньою інформацією, він уранці вийшов на прогулянку з собакою, коли стався ракетний обстріл. 

Пізніше Болвінов повідомив про п’яту жертву. У лікарні померла 59-річна жінка, у якої була вибухова травма, уламкові поранення голови, шиї, грудної клітини, черевної порожнини та ніг. 

Станом на 13:00 відомо про 51 постраждалу людину.

За інформацією слідчих, під час ракетних ударів були поранені п’ятеро дітей віком від 11 до 17 років. Діти отримали вибухові травми та уламкові поранення, в однієї з дівчат — поранення ока. У дорослих відкриті переломи, контузії, рвані рани, відкриті рани голови.

Кількість загиблих через ракетний удар по Харкову 23 січня збільшилася. Рятувальники деблокували з-під завалів тіло 21-річної жінки, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

“Скажу щодо людських втрат. Наразі ту багатоповерхівку, над якою працюють наразі підрозділи ДСНС, ще ідентифікували одне тіло жінки. Тому ми вже рахуємо шість людей загиблими внаслідок ворожої атаки, 57 людей отримали поранення. Чотири людини перебувають у лікарні у вкрай важкому стані. Серед поранених чотири дитини, 27 людей наразі госпіталізовано”, — сказав Синєгубов.

Рятувальна операція триває. Під завалами будинку може залишатися дитина.

“Під завалами п’ятиповерхівки шукаємо людей, ймовірно там залишається двоє постраждалих, серед них можливо 9-річний хлопчик”, — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Зазначимо, жертвами атаки росіян 23 січня стали:

  • 71-річний чоловік, який гуляв із собакою біля дев’ятиповерхівки по вулиці Метробудівників, 
  • 59-річна жінка із будинку на вулиці Проскури (померла у лікарні),
  • жінка із вулиці Проскури, особа якої поки не встановлена,
  • 40-річна жінка, померла у медзакладі,
  • жінка, особа не встановлена, знайдені частини тіла,
  • 21-річна жінка, знайдена під завалами зруйнованого під’їзду п’ятиповерхівки по вулиці Проскури.
  • https://2day.kh.ua/

Ближче до вечора 23 січня з-під завалів дістали частини тіла загиблої дівчинки-підлітка. Про це повідомили в прокуратурі.

Таким чином, кількість жертв ранкових ракетних ударів по місту станом на сьому годину вечора 23 січня зросла до восьми. Ще 60 осіб дістали поранення. Серед них теж є діти.

Били по Київському та Салтівському районах. Усі удари припали на житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури. 

Відомо про 112 пошкоджених багатоквартирних і шість приватних будинків. Вибито 3,4 тис. вікон. Пошкоджено водопровід, газопровід і каналізацію. 10 тис. осіб залишалися без світла.

https://www.sq.com.ua/

Теги

Новости по теме