NYT: Україні не вистачає снарядів і людей, а війна все більше нагадує модернізовану версію Першої світової

Хід війни буде залежати від західної допомоги, пише видання.

Американська газета New York Times опублікувала репортажний матеріал з лінії фронту в Україні, в якому йдеться про важке становище українських військових, їхню втому, нестачу снарядів і кількісну перевагу російських військ.

фото DR

«російська армія не хороша і не погана, вона просто велика», – цитують журналісти слова українських військових.

росія при цьому використовує свої переваги: її населення втричі більше за українське, а військова промисловість уже працює на повну котушку.

Як пише газета, стан справ на фронті нагадує «смертельний танець технологічних досягнень з обох боків, які ніяк не можуть зламати ситуацію. В результаті конфлікт виглядає як модернізована версія західного фронту Першої світової війни: одна маса проти іншої маси.

Війна остаточно перетворилася на позиційний конфлікт, але все-таки останніми місяцями російські війська активізувалися, пише NYT.

Стримувати ці атаки ЗСУ стає дедалі важче – артилеристам не вистачає снарядів, а піхота не отримує поповнення.

«Перевага росії на даному етапі не є вирішальною, але війна не є глухим кутом», – сказав експерт Фонду Карнегі за міжнародний мир Майкл Кофман.

«Залежно від того, що відбудеться цього року, особливо щодо західної допомоги, у 2024 році події можуть почати розвиватися в одному з двох напрямків – або Україна перехопить ініціативу у 2025 році, або без допомоги почне програвати», – цитує Кофмана The New York Times.

https://mind.ua/

Теги

Новости по теме