Авто було “ногами”: чоловік, якого вирятували з будинку на Солом’янці, потребує допомоги

2 січня росія завдала масованого ракетного удару по Україні, зокрема, зруйнувавши житловий будинок у Солом’янському районі

Серед уцілілих – 62-річний Олег Гонтаренко, який від народження має інвалідність. Зріст чоловіка становить 1,05 метра, розповіла журналістка Наталія Нагорна.

 Фото: Natasya Nagorna

Тепер Олег потребує допомоги, оскільки необхідні йому речі та авто згоріли. Квартира постраждала чи не найбільше – витягти вдалося лише деякий одяг і милиці.

“Ви, напевно, бачили у соцмережах фото порятунку Олега Гонтаренка. Його винесли з розваленої задимленої квартири на руках рятувальники.

Олег ходить на милицях. Але пересувався на автомобілі. Це були його “ноги”. Від машини нічого не залишилося”, – написала журналістка ТСН.

Коли у двір прилетіла російська ракета, він снідав у кімнаті. 

“Це його врятувало, бо епіцентр вибуху був під вікнами кухні. Олег майже годину просидів під завалами зруйнованої оселі. Все навколо палало.

Самотужки вибратися не міг, хоча й намагався кілька разів перелізти через гори місива з меблів, бетону, скла та речей. Його витягнули рятувальники, і більшість з вас бачила цей порятунок”, – також написала журналістка Олена Ровенчук.

 Фото: Управління ДСНС Києва

Зараз Олег перебуває в лікарні, але повернутись йому нікуди.

“Найбільше його хвилює, як він тепер буде без авта, бо, каже, це були його ноги. Він з народження має проблеми з кістками, погано ходить. Після смерті мами з братом залишився зовсім сам, а спеціально обладнана машина стала його квитком у світ.

Він їздив в магазин, в кіно, в театр і куди заманеться. Олег дуже товариський і розповів мені, що найбільше боїться залишитися замкненим, без спілкування”, –додає Олена.

Чоловік відкрив збір на нове житло. Усі охочі також можуть перерахувати кошти за реквізитами, які вказала Наталія Нагорна.

 https://life.pravda.com.ua/

Теги

Новости по теме