Українець виготовив “Капсулу життя” на випадок ворожих ударів по цивільному населенню

Винахідник із Києва Сергій Захарін створив модульну конструкцію «Капсула життя», яка призначена врятувати цивільних жителів від ракетних і дронових атак.

Про це пише dev.ua.

Перша ідея зробити укриття, де можна буде сховатися від будь-яких зовнішніх чинників, виникла в Сергія у 2015 році. До задуму винахідник повернувся в липні 2023 року. Таким чином він створив «Капсулу життя».

«Я думав про те, як у сьогоднішніх реаліях людина може вберегти себе під час ракетних обстрілів, не виходячи з власного дому, як цю конструкцію доставити власне у квартиру багатоповерхового будинку», — розповів він.

«Капсула життя» — це збірна сталева конструкція. Її можна встановлювати у квартирах багатоповерхівок, приватних будинках, офісних будівлях та приміщеннях, де неможливо встановити монолітну конструкцію.

Сталеві елементи конструкції зʼєднуються між собою болтами. Укриття монтується в приміщенні поруч зі стінами та кріпиться до несучої.

«Капсула життя» може витримати 99 % уламків та дрібних осколків (до 5 мм) у результаті падіння або розриву будь-яких боєприпасів. Захистити від прямого влучання вона не здатна.

«Капсула життя» — це виключно металева конструкція. Облаштувати її всередині має сам власник. Сергій радить обшити укриття мінеральною ватою та негорючим гіпсокартоном. У разі падіння капсули це помʼякшить удари для людей.

Також Сергій радить тримати в капсулі вогнегасник, респіратори та кисневі балончики.

Наразі є 2 варіанти укриття: для трьох та шести осіб. Там не працює мобільний звʼязок. Укриття обладнане аварійними люками з трьох сторін. Вони допоможуть вибрати з «Капсули», якщо двері заблокуються.

Сергій має намір встановити звукові або світлові сигнали на зовнішній частині будинку як запобіжні заходи в разі обвалення спільно з капсулою. Крім цього, на кожній стороні капсули передбачені спеціальні зачепи, які дозволять підняти її за допомогою крана або вантажівки.

Собівартість «Капсули життя» — 53 000 грн. Натепер винахідник продає її за 70 000 грн.

Сергій уже створив укриття для родини, що мешкає поблизу Боярки. Вони живуть у домі, який вразливий до вибухових хвиль та інших ушкоджень.

Нині винахідник розробляє бар’єр для укриття, який має витримати постріл калібру 7,62.

https://bzh.life/ Фото: Сергій Захарін

Теги

Новости по теме