Титул “Людина Європи в Латвії” отримала медсестра Сарміте Ціруле – перший іноземний сержант в українській армії

“Людиною Європи в Латвії” 2023 року визнали медсестру Сарміте Ціруле, яка стала першим іноземним сержантом в українській армії. Сарміте Ціруле – головний медик добровольчого батальйону “Карпатська Січ”.

Сарміте Ціруле взяла участь у церемонії нагородження через відеозв’язок – зараз вона перебуває на фронті в Україні. “Я вдячна за кожен голос, бо він доводить участь і підтримку України, здатність бачити, що відбувається по сусідству. Спасибі, що бачите і цінуєте те, що робить кожна людина, роблячи свій внесок у Латвію і Європу”, – сказала вона.

На думку тих, хто проголосував, Ціруле робить роботу за покликом серця і душі, допомагаючи людям на фронті, жертвуючи своїм здоров’ям і ризикуючи життям.

“Ціруле бореться за вільну Латвію – на передовій. Найсміливіша латвійська жінка з яскравим розумом і гарячим серцем. Найбільший особистий героїзм. Людина, яка не залишається осторонь, а кидається в бій зі своїми знаннями і бажанням допомогти. Коли одні скаржаться на втому, інші тікають від відповідальності, Ціруле не лише не втомлюється, а й, маючи кілька контузій, струсів мозку, після перестрілок, все одно продовжує боротися за життя людей.

Я схиляю голову перед Ціруле. Мир існуватиме доти, доки ми допомагаємо одне одному”, – наголосили опитані.

Звання “Людина Європи в Латвії” присуджується людині, яка зробила значний внесок у зміцнення загальноєвропейських цінностей у Латвії та просування імені Латвії в Європі.

Голосування вже 26-й рік поспіль організовує Європейський рух у Латвії.

За матеріалами https://www.grani.lv/

Теги

Новости по теме