“Ніч стане чорнішою” – письменник Акунін про порушення проти нього в рф кримінальної справи

Письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) нагадав 18 грудня, що книжок у росії не забороняли з часів СРСР, а письменників “не звинувачували в тероризмі з часів Великого терору”. Так автор популярних книг відреагував на порушення проти нього в рф кримінальної справи.

“Це не поганий сон, це відбувається з Росією наяву, насправді. Бережіть себе, не втратьте себе, якщо ви в РФ. А якщо ви виїхали, але вам дуже важко на чужині і ви подумуєте повернутися – не повертайтеся. Ніч ставатиме чорнішою і чорнішою. Але потім все-таки розвидниться”, – написав Борис Акунін на своєму сайті.

Слідчий комітет росії 18 грудня порушив кримінальну справу проти письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі). Його підозрюють у “виправданні тероризму” і поширенні “фейків” про російську армію.

Борис Акунін виїхав із росії 2014 року, після анексії Криму, і відтоді багаторазово висловлювався проти російської агресії проти України.

Борис Акунін

https://ru.krymr.com/

Реакцію путіна в дусі найтемніших періодів російської історії на висловлювання Акуніна журналіст Олександр Невзоров називає великою помилкою кремлівського диктатора. “На людях режим Путіна пижиться і “надуває щоки”, тріскочучи про якісь свої “потенціали і перемоги”.

Водночас із цим він чітко демонструє симптоми поразницьких настроїв і відвертого відчаю.

Озвіріла реакція Путіна на кілька невинних реплік письменника Акуніна свідчить про те, що кремль у паніці. Він підозрює про те, наскільки його справи, в реальності, погані.

Поведінка впевненого в собі і своїх силах переможця виглядає зовсім інакше.

Цькування Акуніна – великий прокол Кремля”.

https://charter97.org/

Теги

Новости по теме