На Чернігівщині Укрпошта заохочує населення передплачувати газети “бонусом” – лампочками. Але є нюанс…

Чернігівський журналіст Віталій Назаренко, який працює в газеті «Чернігівщина: новини і оголошення», зазначає, що відповідальні особи Чернігівської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» нібито займаються підкупом тих, хто хоче передплатити періодику. Він стверджує, що поштарі на місцях (та які приїжджають пересувними відділеннями) організували таку схему, при якій передплатник зацікавлений «виписати» лише ту газету, за яку передбачено певний бонус — на виборі однієї з трьох газет надається кожному безплатно по п’ять лампочок. Якщо людина хоче передплатити іншу газету, ніж ту, яку нав’язує пошта, то «презент» у вигляді лампочок, при цьому, не надається.Тож Віталій Назаренко в діях посадовців цієї »поштової» інституції вбачає ознаки корупційного та іншого правопорушення.Надаємо повністю текст, який оприлюднив журналіст на своїй сторінці у Фейсбук.

Корупція, передплата, «Укрпошта»Чернігівська дирекція АТ «Укрпошта» поставила амбітне завдання втримати тиражі періодичних видань на рівні 150 000 екземплярів. Плани амбітні й, треба сказати, реалістичні. В «Укрпошті» вже звітують про те, що чернігівський регіон є лідером по загальному тиражу виписаних видань. Звучить оптимістично, втім, як виявилось, «Укрпошта» робить передплату для обраних. З різних районів області надходять повідомлення про те, що регіональні відділення роздають по 5 лампочок пенсіонерам, які передплатять на вибір три регіональні видання – «Гарт», «Чернігівський Вісник» та «Вість».«Сіль» у тому, що окрім цих трьох видань, є ще одне регіональне – це газета «Чернігівщина». Саме її передплатники сигналізують про те, що працівники пересувних відділень відмовляють їм у лампочках, вводячи в оману, що дають їх лише передплатникам регіональних видань, а ця газета, мовляв, не регіональна.Чому така несправедливість, незрозуміло? Можливо, через те, що це видання систематично критикує реформу «Укрпошти», яка призвела до знищення відділень на місцях та тотального падіння тиражів періодики. Але можливо й через те, що тут питання корупції? Бо ж видача лампочок у такий спосіб — це хіба не підкуп? Зрештою, якщо такі факти дійсно є масовими по області й вони підтвердяться, то постає питання доцільності перебування на посаді новопризначеного директора Олександра Бородавка. Або ви, пане Бородавко, наведете лад серед своїх підлеглих, або ж ви в «темі».

Назаренко Віталій разом з Vitalyj Nazarenko і Сергієм Дзюбою.

P.S.

Кабмін запровадив додаткову можливість отримання пенсіонерами по 5 світлодіодних ламп на одну фізичну особу безпосередньо у відділеннях “Укрпошти”.

Про це 24 листопада 2023 року  повідомив у Telegram представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

“Впроваджено додаткову можливість отримання пенсіонерами по пʼять світлодіодних ламп на одну фізичну особу безпосередньо у відділеннях поштового звʼязку АТ “Укрпошта” за наявності пенсійного посвідчення, що дасть змогу пришвидшити процес видачі лампочок реципієнтам перед початком осінньо-зимового періоду підвищених навантажень на енергосистему України”, – написав Мельничук.

Нагадаємо, в Україні наприкінці січня 2023 року стартувала програма обміну ламп розжарювання на LED.

Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації та Укрпоштою за підтримки Європейського Союзу.

Теги

Новости по теме