За Лицарями не плачуть. Про них складають легенди

Василь Кухарський, український актор, пішов захищати Україну в перші дні повномасштабного вторгнення.

У вересні його було важко поранено. Василь боровся за своє життя, але 7 грудня він помер. Про втрату повідомив Театр на Подолі, де грав Кухарський. Також смерть Василя Кухарського підтвердила його дружина Наталія Гордій-Кухарська.

Вічна пам’ять і вічна слава українському Герою!

2 грудня 2023 року Василю виповнилося 42 роки, тоді Театр на Подолі привітав його з днем народження. У повідомленні розповіли, що актор став на захист країни з перших днів повномасштабного вторгнення.

У вересні Василь Кухарський дістав тяжкі поранення внаслідок бойових дій. Режисер Олесь Санін збирав кошти на його лікування та реабілітацію. Після того як режисер дізнався про смерть актора, він написав:

— За Лицарями не плачуть. Про них складають легенди. Василь Кухарський, ти щиро любив і не терпів фальші. Честь! — йдеться у повідомленні.

Однією з найвідоміших ролей Василя була роль хороброго козака Максима Оси у фільмі “Максим Оса: золото Песиголовця” ( у кадрі- Василь Кухарський в ролі Максима Оси).

Цей фільм можна назвати історичним детективом, який знятий за коміксами про Максима Осу. Його хотіли екранізувати ще з 2012 року, але побачив світ фільм аж у 2022-му, хоча знімати почали у 2019-му.

Історія розповідає про те, як п’ятеро козаків не повернулися на Січ із платнею від польського короля. Із загону до Максима Оси прийшов лише наймолодший козак, та й те, ледь живий. 

Він показав у лісі місце з замордованими побратимами. Ці землі належать пану Йожефу, який підозрює Максима у вбивствах та крадіжці золота. Тому Максим має з’ясуватися, що сталося, щоб вижити.

У 2023 році фільм також став доступним для перегляду на стримінговій платформі Netflix.

За матеріалами Anton Gerashchenko@Gerashchenk, https://vikna.tv/

https://vikna.tv/
https://pbs.twimg.com/media/GAxbWc6WIAAHb2e?format=jpg&name=small

Теги

Новости по теме