Учень розробив протимінне взуття

Вихованець Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та слухач київського відділення Малої академії наук України Роман Здоровило вдосконалив пристрій, який захищає ноги від протипіхотних мін.

Як повідомляє Суспільне.Новини, свою розробку він представив на конкурсі інноваційних стартап-проектів Sikorsky Challenge-2023, що відбувся у Київському політеху.

Фактично це чоботи на платформі спеціальної конструкції з чотирма «лапками». Вони здатні захистити військових, рятувальників чи, приміром, фермерів від ПФМ-1 «Пелюстка» та інших мін, що містять до 100 г вибухівки в тротиловому еквіваленті.

Роман разом зі своїм науковим керівником Олегом Козленком вивчили схоже пристосування канадського виробництва.

— Наш захисний пристрій легший, зручніший та водночас жорсткіший, що дає змогу витримати більше навантаження. Завдяки металевій V-подібній формі платформи під час вибуху хвиля розсікається в різні боки, що дає можливість зберегти кінцівку від ампутації, — розповідає Роман.

Крім того, його протимінне взуття значно дешевше, ніж закордонне. Хлопець разом зі своїм науковим керівником сподівається на те, що його розробкою зацікавиться держава.

http://www.golos.com.ua/

Теги

Новости по теме