На базі миколаївського училища стартують нові навчальні курси за підтримки UNDP та уряду Данії

https://mkrada.gov.ua

У Миколаєві завершився навчальний курс за фахом «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», організований на базі Вищого професійного училища №21 UNDP та урядом Данії. Нову кваліфікацію отримали 15 учасників програми, повідомляє UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Короткостроковий професійний курс тривав із 23 жовтня до 10 листопада. Департамент освіти та науки і працівники закладу сформували освітню програму, координуючи практичну частину з роботодавцями. Навчання також включає стажування і можливість подальшого працевлаштування слухачів. Нині половина групи вже влаштувалася на роботу або стажується. В UNDP вважають, що короткострокові курси — це інструмент швидкого реагування на запити місцевого ринку праці та можливість перепідготовки людей, які зазнали впливу війни.

Зараз у Миколаєві готують до запуску серію курсів із п’яти найзатребуваніших професій. Уже 5 грудня стартує навчання для трактористів, штукатурів та електриків, які працюватимуть у галузі відновлювальної енергетики. На початку ж 2024 року запустять ще дві групи за новими кваліфікаціями. Фото: Світлана Коваль / ПРООН в Україні

Теги

Новости по теме