Девід Камерон очолив МЗС Великої Британії. Це добре для України

Колишній прем`єр Великої Британії Девід Камерoн повернувся в уряд на пост міністра закордонних справ.

Девід Камерон очолював британський уряд з 2010 року по 2016 рiк і сам подав у відставку після тог, як у світі розгорівся так званий “Панамський скандал”. Девід Камерон був одним із найзапекліших опонентів “тріо” у складі канцлера ФРН Ангели Меркель, президента франції Франсуа Олланда і Володимира Путіна. Саме Девід Камерон намагався довести Петру Порошенку, що “Мінські домовленості” – це пастка для України. Призначення Девіда Камерона на пост глави дипломатичного відомства Великої Британії є хорошим знаком для України.

Ростислав Демчук з Брюсселя.https://chas.cv.ua/

Тим часом новий міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон David Cameron

зробив першу офіційну заяву на посаді. У заяві урядовець наголосив на важливості зусиль щодо припинення війни Російської Федерації проти України та на Близькому Сході.

За словами Камерона, перед країною стоять серйозні міжнародні виклики.

«Перед нами стоїть надскладний комплекс міжнародних проблем, включно з війною в Україні та кризою на Близькому Сході. У цей період глибоких глобальних змін для нашої країни як ніколи важливо підтримувати наших союзників, зміцнювати партнерські відносини і домагатися того, щоб наш голос був почутий», – заявив він.

Нагадаємо, що 13 листопада з посади міністра закордонних справ Великої Британії звільнили Джеймса Клеверлі.

Раніше повідомлялося, що колишній прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон особисто возить гуманітарну допомогу до Польщі, яка потім потрапляє в Україну. https://newsua.one/

Теги

Новости по теме