“Білобока” розправляє крила

Перший в Україні кооперативний завод «Набіл» у селі Утішків Золочівського району випустив першу партію продукції. Кефіри та йогурти сходять із конвеєра під маркою «Білобока» і вже встигли здобути у споживачів підвищений попит.

Завод побудований за 2,5 роки за фінансової підтримки канадської кооперативної організації SOCODEVI у межах проєкту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», який фінансує уряд Канади.

Загальна сума інвестицій у підприємство – 95 млн грн, із яких 90 млн – кошти канадської кооперативної організації SOCODEVI, а 5 млн – українських кооперативів. Власником новозбудованого заводу є кооперативне об’єднання «Рівноправність». Це – 4 кооперативи, членами яких є понад 100 молочних господарств Львівщини, які утримують від 5 до 50 корів. Повний асортимент продукції включатиме молоко, кисломолочну продукцію, м’які сири, масло та йогурти під ТМ «Білобока». Потужність переробки – 25 тонн молока за зміну.

«Хочемо показати, що цей кооперативний завод дає можливість отримувати додаткову вартість до тієї продукції, яка вже виробляється кооперативами, – наголосив фахівець SOCODEVI Каміл Коте. – А також встановити прямий зв’язок між споживачем і виробником».

Завод отримуватиме молоко лише від виробників Львівщини. Всі, хто купуватиме його продукцію, можуть подивитися, в яких умовах виготовляють молоко, уточнив він.

За матеріалами http://www.silskivisti.kiev.ua/https://agrotimes.ua/

Теги

Новости по теме