Жінки у вишиванках на фоні руїн символізують відновлення. Погляд французького митця

У селі Вишнева Савинської громади Харківської області 5 листопада побував французький фотограф Майкл Гаррет, де зробив декілька знимок для проєкту «Україна: культурне пробудження».

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на начальника Савинської селищної військової адміністрації Оксану Супрун.

Як розповідає Оксана Супрун, фотограф з Франції Майкл Гаррет подорожує Україною і збирає історії про українців, їхню культуру та культурну спадщину, ставлячи за  мету показати, які культурні втрати зазнали деокуповані території внаслідок російської агресії.

На думку начальниці селищної військової адміністрації у Савинській громаді Майкл Гаррет обрав фоном для своїх світлин дуже символічне місце – знищену ворожими обстрілами Вишнівську гімназію.

«Ми з Вікторією Зарицькою та Наталією Сухотеплою представили автентичне Савинське вбрання та поділились з представниками проєкту своїми історіями, повʼязаними з культурою та повномасштабним вторгненням.

Символічно для проєкту було обрано локацією саме знищену ворогом Вишнівську гімназію, щоб передати глибину втрат та нищівної сили чужої культури (або швидше безкультурʼя) на нашій українській землі», – написала у своєму Фейсбуці Оксана Супрун.

https://www.slk.kh.ua/

Теги

Новости по теме