Туристи в смугастих купальниках

От чує моє серце, що досить скоро Олексію Данілову доведеться розпрощатися зі своїм кріслом в РНБО і своєю високою посадою…І на нього чекає доля його попередника Олександра Данилюка. Навіть не знаю, невже Олексій Данілов не завчив уроки Данилюка, Рябошапки, Андрія Богдана, Вадима Пристайка… Не можна гладити Єрмака і Зеленського “проти шерсті”. Або може вже і його “дістало”, що за фактом країною і усим силовим та безпековим блоком країни керує не законно обраний президент Володимир Зеленський, а клерк із Офісу президента Андрій Єрмак?

Інакше навряд би насмілився назвати оточення Зеленського “люди в смугастих купальниках” і “туристи”.Ось що саме зявив в інтерв’ю Ukrlife секретар РНБО Олексій Данілов:”Представляти Україну за кордоном можуть лише президент, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр України та міністр закордонних справ. Решта – це туристи. З ними можна спілкуватися, але це не представники українського народу”, – пояснив секретар РНБО. Тобто Україну за кордоном можуть представляти Зеленський, Шмигаль, Стафанчук і Кулеба. Решта – це туристи.”У нас там є група в смугастих купальниках, які їздять на всякі кейси другої-третьої ланки, так вони всім відомі. Якщо вони перетинатимуть межу дозволеного, то все буде інакше”, – додав він.Смілива заява…, і навіть дещо зухвала. Знімю капелюха! Rostyslav Demchuk

Тим часом, як пише журналіст Rostyslav Demchuk на своїй сторінці в Facebook, Туреччина й Україна та інші союзники проведуть переговори про припинення російсько-української війи без участі Росії. Влада Туреччини має намір наприкінці жовтня провести велику міжнародну зустріч із врегулювання військового конфлікту в Україні, пише агентство Bloomberg. https://www.bloomberg.com/…/turkey-to-host-next…Очікується, що на ній радники з національної безпеки різних країн, зокрема представник Білого дому США Джейк Салліван, обговорять “ідеї досягнення міцного миру” в Україні та спробують переконати Індію та країни Латинської Америки стати на бік Києва. За словами джерел, запрошувати Росію на цю зустріч турецька влада не планує. При цьому вони хотіли б бачити серед учасників Китай, але поки що невідомо, чи має намір Пекін надіслати свого представника на переговори. Українську делегацію у цих переговорах очолить керівник Офісу президента Андрій Єрмак, як це було у Данії і Джідді (Саудівська Аравія). У ході консультацій сторони також обговорять мирний саміт, який Україна хоче провести пізніше цього року та ще раз озвучити “формулу миру” українського президента Володимира Зеленського. Вона, зокрема, передбачає повне виведення російських військ із території України, відновлення територіальної цілісності країни та звільнення полонених. Це буде третя міжнародна зустріч, присвячена питанню досягнення миру в Україні, на яку з’їдуться радники з питань національної безпеки різних країн. Перший подібний захід пройшов у Данії у червні цього року, а другий — у Саудівській Аравії у серпні. Зокрема, до саудівської Джідди приїхали представники 42 країн.

Теги

Новости по теме