Де всі президенти, там і всі кореспонденти. Газета “Урядовий кур’єр” не нуждається в журналістах

21 творчого працівника газети «Урядовий кур’єр» попередили про звільнення. Про цю критичну ситуацію інформує досвідчений журналіст газети Роман Кирей. Як повідомив колективу головний редактор газети Сергій Брага, з жовтня газета перетвориться на друковане медіа, яке не потребує творчої праці журналістів, адже цього вимагає новий закон про медіа.

За словами пана Браги, такий крок узгоджений з засновником газети — Кабінетом Міністрів. Також він додав, що схожа доля чекає й журналістів газети «Голос України», засновником якої є Верховна Рада.

На переконання Романа Кирея, йдеться не про економію коштів, адже кошторис «Урядового кур’єра» на наступний, 2024 рік, затверджений у повному обсязі, а про зміну характеру самого видання. Сторінки заповнять офіційними матеріалами та оголошеннями.

– Під час війни Україна активно бореться з ворожими інформаційними загрозами, але разом з тим влада позбавляє українців якісного інформаційного продукту, – коментує Роман Кирей, який не погоджується з намірами переформатувати видання у офіційний вісник.

Інформаційна служба НСЖУ

https://nsju.org/

Теги

Новости по теме