Українська танцювальна пара фігуристів здобула золото на 3-ому етапі юніорського Гран-прі ISU в Стамбулі

Юніорський Гран-прі з фігурного катання (англ. ISU Junior Grand Prix) – серія міжнародних змагань серед фігуристів-юніорів, організована Міжнародним союзом ковзанярів.

Проводиться з сезону 1997/1998 років. Була задумана як юніорський аналог серії Гран-прі з фігурного катання (що проводиться для дорослих фігуристів).

Учні Галини Чурілової та Мар’яни Козлової Марія Пінчук та Микита Погорєлов зробили заявку на п’єдестал після ритмічного танцю, набравши другу суму балів. Довільний танець під пісні Мадонни вони відкатали впевнено, яскраво, були на льоду вишуканими та емоційними. В технічній складовій програми танцюристів дещо «підвели» лише твізли (у партнерки – перший рівень), решту ключових елементів вони виконали якісно. Публіка тепло зустрічала наших фігуристів, влаштувавши овації після прокату. На  трибунах було чимало українських прапорів. 

За довільну програму Марія та Микита отримали другу суму балів – 88.19, а за підсумками двох виступів набрали 148.82 балів.

17-річна Марія Пінчук та 20-річний Микита Погорєлов беруть участь в серії ЮГП з 2021 року. Досі їхнім кращим результатом було третє місце на етапі Riga Cup-2022. Українські танцюристи були 12-ми на юніорському чемпіонаті світу-2023 та 15-ми на «дорослому» чемпіонаті Європи-2023.

Наразі Марія та Микита тренуються у Відні (Австрія). Вони змушені були залишити Україну через постійні ракетні обстріли російськими агресорами їхнього рідного Харкова.

Українська федерація фігурного катання на ковзанах щиро вітає танцювальний дует Марію Пінчук/ Микиту Погорєлова, а також їхніх тренерів Галину Чурілову та Мар’яну Козлову з чудовою перемогою! Бажаємо нових досягнень, олімпійського здоров’я, подальших успіхів на льодових спортивних аренах. 

Homepage – Magazine PRO (2)

Теги

Новости по теме