Їж, донать, носи: футболки із зображеннями українських страв

Українська кухня різноманітна та самобутня, цікава та різнопланова, смачна та ароматна, гарна, унікальна, неперевершена, додай свій варіант. Якщо ти палкий фанат борщу, вареничків, чебуреків чи паляниці, то чому б тобі не тільки насолоджуватися цими смачними стравами, а ще й демонструвати свою любов усім? Сайт ТиКиїв доречно звернув увагу на пропоновані ринком футболки з українськими стравами. Вгадай, яка найпопулярніша? Деякі бренди відправляють прибуток від продажу футболок на підтримку ЗСУ. Тож купуєш собі класну патріотичну футболку та ще й наближаєш перемогу України!

Футболка з київською перепічкою

Сосиска у смаженому тісті стала не просто улюбленою стравою киян та гостей столиці, але й справжнім туристичним символом. Унікальний феномен довжелезних черг за звичайним пиріжком досліджували роками всі, хто тільки міг й досі конкретного висновку не дійшли. На то він й феномен. Якщо ти фанат легендарного київського фастфуду, то лови з ним футболку від компанії Сustom print

  • СКІЛЬКИ? Футболка зі стандартного матеріалу коштує 459 грн

Футболки з борщем

Ну, звичайно, обов’язково! Ця добірка не була б повною, якби у ній не було б футболок з нашою улюбленою традиційною стравою. Що цікаво, що дизайн футболок дуже різний і не схожий один на одного. Наприклад, дизайнер Андре Тан разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком випустили цілий дроп футболок, присвячений борщу. Дизайни різні — є футболка з інгредієнтами борщу, є просто з написами “борщ” та інші. 

  • СКІЛЬКИ? Футболки ANDRE TAN X Євген Клопотенко — 1 199 грн

До речі, у самого Клопотенка в його онлайн-магазині також можна знайти футболку “для справжніх поціновувачів борщу”. Цей ексклюзивний малюнок зробила українська ілюстраторка Takamalyaka. Яскраво та стильно!

  • СКІЛЬКИ? Футболка з ілюстрацією “Овочі для борщу” коштує 699 грн

Бренд Lucky humanoid, який випускає одяг з авторськими принтами, продає футболку з каструлею борщу і написом: In borsch we trust. World’s heritage. Ілюстрацію для бренду створив відомий український автор цікавих та влучних малюнків Максим Мошковський. 

  • СКІЛЬКИ? Футболка з борщем від Мошковського коштує 900 грн

А Міжнародний благодійний фонд “Розвиток нашого міста” створив свою “Лавку патріота”, в якій продає український мерч і у них ти також знайдеш футболку з борщем. Точніше це не сам борщ, а його інгредієнти. На сайті фонду вказано, що 100% коштів йдуть на допомогу ЗСУ.

  • СКІЛЬКИ? Чорна футболка «Борщ» коштує 500 грн

Футболка з варениками

Компанія, яка займається друком на одязі MFest створила футболку з “закоханими варениками”. Підійде як подарунок для тих, хто полюбляє українські варенички. Там у них, до речі, не тільки футболки, а й кепки, худі, шапки з варениками. 

  • СКІЛЬКИ? Футболка — 414 грн, худі — 984 грн

Футболка з войовничими чебуреками

Це мерч від улюбленого киянами ресторану кримськотатарської кухні “Мусафір”. Футболка “Бійці Чебуреки” має надпис: “Чебуреки — сила, ворогу — могила” та ілюстрацію у вигляді трьох чебуреків зі зброєю. Дуже патріотична футболка! До речі, на сайті закладу вказано, що собівартість футболки складає 250 грн і весь прибуток (мінус вартість доставки) йде на підтримку ЗСУ або тероборони. 

  • СКІЛЬКИ? Футболка коштує 550 грн

Футболка з пюре та котлетами

Хто не любить пюрешку з котлеткою? Хіба такі є? Це ж щось таке з дитинства, з теплими спогадами, затишною атмосферою та приємним ароматом. З давніх часів в Україні товчену відварену картоплю називали м’ячка або товмачі. Її подавали з гуляшем, птицею або з котлетами. Погодься, що ця парочка — котлета та пюре — ідеальна. Навіть на футболці бренду The Grechka має апетитний вигляд. 

Футболка з паляницею

Серед безлічі дизайнів з цією традиційною українською випічкою знайшли симпатичний варіант від магазину подарунків Cherokee. На чорному фоні розмістилась пухкенька паляничка з написом “Український Pantone”. Стильно та нічого зайвого.

  • СКІЛЬКИ? Зі знижкою футболка коштує зараз 499 грн

Футболка з кавуном

І не просто з кавуном, а зі шматочком соковитого червоного херсонського кавуна від патріотичного магазину Shop Ukraine. Херсонський кавун — це справжній бренд не тільки регіону, а й всієї України. Це не зовсім страва, але ми не могли не включити цю футболку у список. Футболка виконана в кількох кольорах, з легкої бавовняної тканини, прямого крою. Ілюстрація лаконічна та нагадує фрагмент роботи Мікеланджело Буонарроті “Створення Адама”.

 СКІЛЬКИ? Футболка зі знижкою коштує 570 грн.

https://tykyiv.com/

Теги

Новости по теме