“Мами”: 5 історій про матерів, які втратили сина. Нова книга Марії Матіос

Письменниця Марія Матіос написала нову книжку “Мами”. Вона вийде друком 9 вересня у київському видавництві “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”. Це одна з найочікуваніших літературних новинок цього сезону.

Марія Матіос — авторка понад 20-ти прозових і поетичних книжок. Її найпопулярніший роман — історична драма “Солодка Даруся” про жінку, яка зростала в гуцульському селищі в умовах радянської окупації. Він вийшов 2004 року і на сьогодні продався загальним накладом у понад 200 тис. примірників — це один із головних українських бестселерів. За цей твір письменницю нагородили Шевченківською премією, а 2021-го він посів сьоме місце в рейтингу “30 знакових книжок нашої Незалежності” за версією Українського інституту книги.

Серед інших робіт Матіос — збірка “Нація”, романи “Майже ніколи не навпаки”, “Черевички Божої Матері”. А також її найбільший текст — 928-сторінкова сага “Букова земля” 2019-го.

Більшість знакових творів авторки — це сімейні історії, які розгортаються в селах Буковини на тлі історичних подій, переважно у 20 столітті.  

Письменниця також є лауреаткою літературного конкурсу “Коронація слова” та чотириразовою переможницею конкурсу “Книжка року”. Свою нову книжку Марія Матіос написала цього року. Збірка “Мами” поєднує історії п’яти українок, кожна з яких втратила сина. Як зазначає письменниця, всі героїні різні й мають власну долю, але їх об’єднує “найстрашніше, що може спіткати матір”. Твір розповідає, як кожна з цих жінок переживає горе по-своєму, а разом вони “доповнюють одна одну та розкривають усю глибину й розпач трагедії осиро­­­тілого материнства”.”Що лишається матері, коли життя забирає у неї найцінніше — власну дитину, і вона опиняється у прірві відчаю та безсилля? Де вона бере сили не збожеволіти від невимовного болю і вселенської скорботи, які вже навічно оселилися в її серці?” — йдеться в анотації. 

У видавництві новинку називають важкою і драматичною та сповненою гострих питань, які порушує літераторка. 

Ціна передпродажу, який триватиме на сайті “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” до 20 вересня — 300 грн. Повна ціна становитиме 380 грн.

Презентація книжки у столиці відбудеться 9 вересня о 17:00 на книжковому фестивалі KyivBookFest. Участь у події візьмуть Марія Матіос та видавець і поет Іван Малкович.

https://tykyiv.com/

Теги

Новости по теме