На Миколаївщині розпочалась відбудова Калинівського мосту над залізничними коліями

У Миколаївській області розпочалися роботи з відбудови мосту через залізничні колії на автодорозі Калинівка – Снігурівка. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Стартували підготовчі роботи з відбудови 45-метрового шляхопроводу на дорозі Калинівка – Снігурівка. Пошкоджені конструкції шляхопроводу демонтуємо та повністю відновимо мостову споруду», – зазначено в повідомленні.

Торік, щоб відновити транспортне сполучення між громадами, тут оперативно влаштували тимчасовий проїзд через залізничні колії.

Як повідомляла «Гривна», тендер на капітальний ремонт Калинівського мосту було оголошено навесні цього року. Тоді повідомляли, що відбудувати переправу планують до середини 2024 року, а орієнтовні витрати складають понад 220 млн грн.

До речі, вартість капремонту шляхопроводу склала менше раніше прогнозованої суми – 176 мільйонів 385 тисяч гривень. Переможцем тендеру стало ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», зареєстроване у Вінницькій області.

Нагадаємо, Калинівський міст знаходиться приблизно за 13 кілометрів від Миколаєва. Автомобільна переправа через залізницю вела в село Калинівка. Підірвали цей міст разом із російським танком Т-72Б3, що стояв на ньому, 2 березня 2022 року при обороні Миколаївщини. Таким чином вирішено було заблокувати проїзд колоні ворожої техніки. 

У Держагентстві відновлення та розвитку інфраструктури зазначили, що загалом у Миколаївській області зруйновано 6 мостів. Щоб забезпечити логістику в області, у найкоротші терміни біля кожного мосту звели тимчасові переправи. Від наслідків бойових дій розчистили майже 600 км автошляхів.

На головній світлині: зруйнований Калинівський міст і ворожий танк серед руїн, початок березня 2022 р. https://grivna.ua/

Теги

Новости по теме