Як козаки на чайках: висадка спецназу ГУР в Криму: ліквідовані десятки окупантів, катери та ЗРК за мільярд доларів

Сьогоднішній нічний рейд спецназу Головного управління розвідки (ГУР МО) на тимчасово окупований Крим був вдалим для нас і невдалим для окупантів. Останні понесли серйозні втрати в техніці та живій силі.

Про це повідомив керівник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв’ю проєкту “Крим.Реалії”. Головний розвідник сказав, що наші бійці фактично вивели з ладу цілий дивізон росіян. 

“Удар був по дивізіону. Повний дивізіон. Там досить серйозні втрати”, – розказує Буданов.

Він також зазначив, що українським силам вдалося знищити установку С-400. Це новітня російська розробка вартістю приблизно мільярд (!) доларів. Тож вилазку спецназу ГУР і справді можна вважати більш ніж успішною.

“Цей дивізіон станом на зараз припинив свою роботу. Так, вони будуть його відновлювати, будуть замінювати машини… Але він деактивований”, – резюмував керівник ГУР .

Зазначимо, що артилерійський дивізіон зазвичай нараховує від 12 до 24 установок. Якщо ж казати про особовий склад, то в дивізіоні, як правило, знаходяться від 150 до 600 бійців. Скоріше за все, Буданов мав на увазі саме артилерійську складову, адже навряд чи невелика група розвідників фізично могла б знищити таку кількість живої сили противника.

Окремі видання, посилаючись на джерела в розвідці, повідомляють про те, що українські бійці ліквідували близько 30 окупантів, а також пошкодили чотири моторні катери. Ця інформація, втім, наразі не верифікована.

Рейд ГУР МО на Крим: деталі події

Сьогодні, вночі 24 серпня, українські розвідники вирішили “привітати” росіян з 32-ою річницею нашої незалежності. Вони здійснили зухвалий рейд на тимчасово окупований півострів. Бійці висадилися в районі мису Тарханкут, біля населеного пункту Маяк, і напали на окупантів зненацька.

Наші бійці досягли узбережжя Криму на легких моторних човнах, при собі вони мали прапор України, який вивісили на одній з будівель. В ГУР МО вже прокоментували цю подію.

“Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті, противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор. Всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій”, – повідомили в пресслужбі розвідки.

Кримська ж “влада” намагається приховати деталі нічного інциденту. Коментуючи повідомлення про нічну стрілянину, окупанти заявляють, що то було “планове знищення боєприпасів”. https://informator.ua/

Теги

Новости по теме