Бологоє- це десь між лєнінградом і масквой. Збили літак прігожіна

У Тверській області зазнав аварії літак Embraer ERJ 135 з бортовим номером RA-02795, що належить засновнику ПВК “Вагнер” євгенію прігожину, повідомляє Baza.

Як пише ТАСС, посилаючись на дані МНС росії, десять осіб загинули під час аварії приватного літака.

У МНС підтвердили, що приватний літак Embraer Legacy впав поблизу населеного пункту Куженкіно. Він здійснював рейс Москва – Санкт-Петербург. На борту перебували 10 осіб, з них 3 члени екіпажу. За попередньою інформацією, всі вони загинули. Рятувальники проводять пошукові роботи.

Росавіація повідомила ТАСС, що євгеній прігожин значився серед пасажирів джета, що розбився. Розпочато розслідування катастрофи.

Цей борт прігожина останніми місяцями неодноразово прилітав до Білорусі.

Пов’язаний із ПВК “Вагнер” телеграм-канал Gray Zone стверджує, що літак був збитий засобами ППО в Бологівському районі: “Це підтверджують інверсійні сліди в небі на одному з відео і безпосередньо очевидці”.

Близьке оточення прігожина не може до нього додзвонитися, повідомляє джерело “Фонтанки”.

За інформацією телеграм-каналу ВЧК-ОГПУ, на борту перебував також співзасновник “Вагнера” дмітрій уткін, який був правою рукою прігожина. Катастрофі передували два вибухи. Крило і стабілізатор упали на станції Куженкіно, а фюзеляж – на село Куженкіно за два кілометри від колишньої ферми.

На відео з місця подій видно, як ще до падіння літака навколо нього з’являється дим. Жінка, яка стала очевидцем аварії, також повідомила, що перед падінням вона чула два вибухи.

За даними сервісу Flightradar, другий літак прігожина Embraer ERJ-135BJ Legacy 650 з номером RA-02748 летів слідом за тим, що розбився. Після події він розвернувся назад у Москву.

https://charter97.org/

Теги

Новости по теме