Italiano vero: помер Тото Кутуньйо, автор пісень, співак, символ італійської популярної музики forever

У віці 80 років у Мілані не стало італійського співака та композитора Тото Кутуньйо, автора гіта Lʼitaliano. Він помер у лікарні Сан-Раффаеле “після тривалої хвороби, яка загострилася в останні кілька місяців”, зазначив його менеджер Данило Манкузо у коментарі італійській пресі.

Тото Кутуньйо починав свою кар’єру як композитор, зокрема, у 1970-ті та 1980-ті роки він створив цілу низку гітів для відомих артистів: Адріано Челентано, Джо Дассена, Мірей Матьє, Ненсі Сінатри. Саме Кутуньйо був співавтором відомої пісні Laissez-moi danser співачки Даліди. У 1980 році він переміг на пісенному Фестивалі Сан-Ремо; впродовж життя Кутуньйо ще п’ять разів посідав призові місця у конкурсі. 1990-го року він здобув перемогу на Євробаченні з треком Insieme: 1992. 2016-го музикант знову написав трек для Адріано Челентано — він називається Tilascioamore. В дискографії Тото Кутуньйо — понад 15 альбомів.

2019 року напередодні запланованого концерту в Києві група активістів звернулася до СБУ з пропозицією визнати співака персоною нон грата в нашій країні — через його імовірну проросійську позицію. Пізніше, під час концерту, музикант дав інтерв’ю українським виданням, у яких зазначив, що підтримує Україну.

https://vogue.ua/

Теги

Новости по теме