“Барахолка Майями”: член ЦВК Юрій Буглак за півтора року дистанційної роботи з Флориди отримав 1,5 млн з держбюджету України

З 9 березня 2023 року держслужбовець пішов у відпустку для догляду за дитиною зі збереженням своєї посади. З цього дня члени ЦВК знову повинні були працювати офлайн.

«Живем в Майами, говорим по-русски». Член ЦВК Юрій Буглак за півтора року дистанційної роботи з Голівуду отримав 1,5 млн з держбюджету України

Член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак виїхав з України 12 лютого 2022 року і з того часу не повертався. Він живе з родиною в американському штаті Флорида поблизу Маямі. Про це повідомляють «Схеми» у своєму новому розслідуванні.

Після виїзду за кордон Буглак продовжував отримувати зарплату з держбюджету, працюючи дистанційно майже рік. Сумарно йому нарахували півтора мільйона гривень, зокрема й матеріальну допомогу на його прохання. З 9 березня 2023 року він пішов у відпустку для догляду за дитиною зі збереженням своєї посади. З цього дня члени ЦВК знову повинні були засідати офлайн, тобто працювати на своїх робочих місцях.

Юрій Буглак – член Центральної виборчої комісії з 2019 року, колишній головний юридичний радник кондитерської корпорації «Roshen», ексдепутат Верховної Ради від партії «Блок Петра Порошенка».

У месенджері Telegram Буглак є учасником групи «Барахолка Майами», а його дружина Тетяна Ртищева – учасниця групи «Живем в Майами, говорим по-русски». 

У коментарі журналістам чиновник заявив, що має «особисті обставини» і, на його думку, він не порушував українських законів, бо виїхав до вторгнення, а з його початком ЦВК перейшла на дистанційну роботу. У зв`язку з цим «Схеми» нагадують,  що 14 лютого 2022 року, через два дні після виїзду Буглака, президент Володимир Зеленський закликав усіх представників держави повернутись протягом 24 годин в Україну. На думку Буглака, заклик президента не поширювався на членів ЦВК.

 Живучи за кордоном, член ЦВК Юрій Буглак восени 2022 року двічі просив про матеріальну допомогу з бюджету України – «на оздоровлення» та «для вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з народженням дитини». Отримана ним допомога загалом складає 230 тисяч гривень.

Також Буглак у 2021-2023 роках не проводив особистого прийому громадян, що є посадовим обов`язком членів ЦВК.

Оскільки Буглак відмовився повідомити «Схемам»про місце свого перебування, журналісти з’ясували самі, що посадовець разом із своєю родиною живе у передмісті Маямі, у штаті Флорида (США).

Конкретне місце проживання журналісти встановили із соціальних мереж дружини Юрія Буглака та матері його дитини ― Тетяни Ртищевої. Юрій  Буглак разом з дружиною Тетяною – учасники групи в Telegram під назвою «Барахолка Маями».

Ртищева – учасниця групи «Живем в Майами, говорим по-русски» у Facebook. Там вона опублікувала світлину, завдяки якій журналістам вдалося вирахувати локацію, де вона була зроблена.

За матеріалами https://detector.media/

Теги

Новости по теме