На Черкащині стартував збір кавунів

Черкаська лохина, персики, виноград, цибуля і навіть черкаський кавун. На Черкащині культивують більше південних культур. Аграрії області змінюють продовольчі акценти, аби максимально забезпечити потреби ринку. Враховували продовольчу безпеку та можливий дефіцит традиційно південних культур. Більше (на 22 відсотки до минулого року) вирощують овочевих культур, зокрема в сегменті борщового набору.

Окрім того, півтори тисячі гектарів земель фермери віддали під кавуни. Це вдвічі більше, ніж торік. І в цій справі новачки вже мають успіхи.

– Мав нагоду ознайомитися із досвідом одного з підприємств Золотоніщини, – розповів начальник ОВА Ігор Табурець. – Тут кавунами засадили 10 гектарів, і мають де зберігати врожай.

За цей напрям у господарстві відповідає агроном із Херсонщини В’ячеслав Кісліцин. Усією родиною стали вимушеними переселенцями через російських окупантів.

– За технологією все ідентично, – розповів агроном. – Єдине – дуже великі перепади температури тут вдень і вночі. У нас на Херсонщині більш-менш все було рівномірно, тому зріло все теж в один час. Цього року експериментуємо із сортами кавунів, дивимось, який краще адаптується до Черкащини і дасть максимальний урожай. Збір цієї ягоди в області вже стартував. Урожай обіцяє бути хорошим.

Головна

Теги

Новости по теме