Superhumans Center: восени тут безоплатно прооперують людей з травмами обличчя

У клініці французькі та українські лікарі провели перші огляди пацієнтів, які потребують реконструкції обличчя.

У клініці Superhumans Center на Львівщині працювала французька медична місія 20 провідних фахівців з реконструктивної хірургії. Організувати візит французьких медиків вдалося у межах проєкту співпраці Міністерства охорони здоров’я Французької Республіки, Міністерства охорони здоров’я України та Superhumans Center.

 Французькі фахівці оглянули та проконсультували у Superhumans Center понад 50 людей і провели навчання для українських медиків з питань загальної та щелепно-лицевої хірургії, хірургічної стоматології, отоларингології, офтальмології, нейрохірургії та інших напрямів. «Восени французькі спеціалісти безкоштовно прооперують та забезпечать повне лікування для 15 наших захисників й мирних жителів, які через напад poсiї мають травматичні ушкодження та дефекти обличчя», – повідомив очільник Львівщини Максим Козицький. За три місяці роботи Superhumans Center вже 40 людей успішно завершили тут своє лікування та отримали необхідні протези. Наступним напрямом, який розвиватимуть у Superhumans Center, є реконструктивна хірургія, про що зазначає директорка медзакладу Ольга Руднєва.

«Наша наступна мета – це реконструктивна хірургія, тому я щаслива бачити тут найкращих лікарів з Франції. Ми дуже вдячні вам за це. Ми провели сотні зустрічей по всьому світу, і не так багато лікарів готові зараз їхати в Україну, і ми розуміємо вашу сміливість, дуже це цінуємо. Про цю війну писатимуть у підручниках, але коли ваші діти, родичі запитають вас, що ви робили під час війни, у вас точно буде відповідь на це запитання», – каже Ольга Руднєва. Під час реалізації першого етапу проєкту відбулись клінічні огляди та консультації пацієнтів (військових і цивільних) з травматичними ушкодженнями та дефектами обличчя, яких вони зазнали внаслідок бойових дій. Команда лікарів узгодила плани лікування та повної реабілітації пацієнтів із вказаною патологією та почала підготовку пацієнтів до операцій, які відбудуться у жовтні 2023 року під час другого візиту французької хірургічної команди до Superhumans Center.

Додатково закордонні фахівці провели перший (теоретичний) етап навчання для лікарів зі спеціальностей: загальна хірургія, щелепно-лицева хірургія, хірургічна стоматологія, отоларингологія, офтальмологія, нейрохірургія, анестезіологія, судинна хірургія, ортопедія і травматологія. Серед членів французької місії є досвідчені щелепно-лицеві хірурги, зокрема Кло Бертолю, щелепно-лицева хірургиня, керівниця відділення щелепно-лицевої хірургії та стоматології в Pitie Salpetriere (Париж, Франція). «У нашій команді є професорка, яка брала участь у першій у світі пересадці обличчя. Ми сподіваємося, що її досвід буде корисний у щелепно-лицевій хірургії в Україні. Також є лікар, який має великий досвід у щелепно-лицевій хірургії. Ми брали участь у численних місіях у різних країнах світу. Всі можливі служби у Франції дуже охоче відповіли на наш заклик і по можливості будуть приєднуватися до нас у наступній місії. Ми плануємо регулярно приїжджати у майбутньому, щоб оперувати пацієнтів. Самостійно, лише своїми зусиллями, ми цього не зможемо зробити, ми будемо залучати й інші служби. Сподіваємося, разом ми зробимо чудову роботу», – зазначила хірургиня.

Також у складі місії є Жан Пеїзан, медичний директор Регіонального інституту фізичної медицини і реабілітації м. Нансі, президент Французької асоціації обладнання (AFA). Він розповів, що частина медиків місії прибула з французького регіону Лорен, який особливо постраждав під час Першої та Другої світових воєн, а також від нещасних випадків на вугільних шахтах, що призвело до значної кількості травмованих людей. Тож цей регіон славиться спеціалізацією, зокрема у протезуванні. «Ми приїхали в Україну, щоб поділитися досвідом наших батьків, а також досвідом наших лікарів у різних галузях реабілітації. Для того щоб працювати з вами впродовж цих чотирьох днів і в майбутньому, ми хочемо будувати цю співпрацю на засадах братерства, поваги до вашої свободи і вашої незалежності. Ми дуже пишаємося і щасливі, що ми з вами тут. Наша команда надзвичайно мотивована», – додав учасник французької медичної місії Жан Пеїзан. «Дякую Франції за ту допомогу, яку ви надаєте, за військову допомогу, за підтримку на всіх міжнародних майданчиках. Дякую за цю місію, завдяки якій ви рятуєте кожну конкретну людину. Якщо ви врятували одну людину – ви врятували цілий всесвіт. Дуже дякую Superhumans Center за можливості рятувати людей! Ми тут робимо все, щоб люди відчули себе суперлюдьми. Дякую величезне кожному, особливо лікарям з Франції, за цю подорож в Україну. Надіюся, ви тут відчуєте, що таке Україна – країна добрих, чесних, справедливих людей, які цінують людську гідність і свободу. Ця співпраця буде на роки», – зазначив очільник Львівщини Максим Козицький. Як писала «Львівська Пошта», у Superhumans Center відкрили чергу пацієнтів на реконструкцію обличчя. Всього за декілька тижнів заявки подали близько сотні українців, що потребують відновлення окремих функціональних можливостей та естетики обличчя. Уже восени в Superhumans Center у Львові запрацює відділення реконструктивної хірургії з двома операційними. Усі операції та реабілітація для пацієнтів будуть повністю безоплатними. 

https://www.lvivpost.net/

Теги

Новости по теме