Англійський футболіст з українським корінням може підсилити нашу збірну

Макс Кілман має всі шанси набути українське громадянство і дебютувати за нашу збірну. Про це заявив наставник “синьо-жовтих” Сергій Ребров, який не проти бачити 26-річного центрбека у національній команді. 

За словами тренера, Кілман справді здатний посилити центральну лінію оборони збірної України, яка тепер бореться за путівку на чемпіонат Європи 2024 року. Наставник зазначив, що УАФ працює над запрошенням основного захисника команди-середняка прем’єр-ліги. 

Макс Кілман. Фото: gettyimages.com

Кілман — із сім’ї вихідців з України. Його мама — з Києва, тато — з Одеси. Після одруження родина переїхала до Лондону, де й народився Максиміліан. Він з дитинства займався не лише футболом, але й футзалом. А у 18-річному віці навіть дебютував за збірну Англії з футзалу, провівши в її складі 25 ігор за три сезони. Однак згодом Кілман знайшов своє місце у великому футболі, потрапивши у “Вулвергемптон”. У 2020 році він зголосився виступати за українську національну збірну, але до зміни громадянства так і не дійшло. Минулого сезону Кілман провів 41 матч за “Вулвергемптон”, а загалом за роки кар’єри зіграв 89 поєдинків в елітному англійському дивізіоні, забивши один гол. 

“Сергій Ребров, видно, добре вивчив можливості цього гравця, бо в іншому разі навіть його б не згадував, — каже Олександр Поклонський, ексфутболіст “Дніпра”. — Звісно, захисник якісний і надійний. Збірній він потрібен. Тим більше що команда має проблеми в обороні. До того ж він посилить конкуренцію, Ребров матиме змогу проводити ротацію складу. Календар матчів важкий, отож треба мати кількох гравців на одну позицію”. 

Додамо, що Кілман може стати першим англійцем в історії нашої команди. За оцінкою німецької компанії “Трансфермаркет”, нині Макс Кілман коштує 30 мільйонів євро. Більший цінник у збірній України мають лише Михайло Мудрик (50 мільйонів євро) та Олександр Зінченко (42 мільйони). 

 https://expres.online/

Теги

Новости по теме