Екскерівника Миколаївської окружної прокуратури засудили до довічного ув’язнення

Колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа визнали винним у співпраці з російською спецслужбою та засудили за держзраду до довічного ув’язнення на засіданні 28 червня 2023 року. Про це повідомив Владислав Балінський із залу Приморського районного суду Одеси.

Служба безпеки України повідомила, у чому обвинувачувався колишній прокурор – він передавав інформацію про:

  • оперативну обстановку у Миколаєві та області;
  • загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпостах на території області тощо.

Ексголову Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа затримали 4 квітня 2022 року, а 6 квітня відправили до СІЗО. За версією слідства, чоловік співпрацював з російською спецслужбою: передавав їй інформацію про позиції українських бійців у Миколаївській області, персональні дані військовослужбовців та співробітників ДСНС, паролі для проходження блокпостів, результати обстрілів та загальну оперативну ситуацію в регіоні.

Крім того, корегував вогонь по цивільних і військових об’єктах та інформував окупантів про російських військовополонених, яких затримали на Миколаївщині. Засідання суду відвідували батьки загиблих бійців у казармах в Миколаєві у березні минулого року. Люди пов’язують смерть своїх рідних з імовірною держзрадою експрокурора.

22 червня відбулося чергове засідання суду, на якому підозрюваний попросив провести його допит в закритому режимі, без допуску журналістів на наступне засідання.

І вже 28 червня Приморський районний суд Одеси виніс зраднику вирок. Після оголошення вироку Геннадія Германа закидали сирими яйцями.

https://odessa-life.od.ua/

Теги

Новости по теме