Офіцер ЗСУ встановив рекорд Гіннеса у силових вправах

24-річний старший лейтенант Збройних сил України Дмитро Косатий зміг відтиснутися на кулаках 128 разів за хвилину.

Цей світовий рекорд офіційно зафіксували представники національного проєкту “Книга рекордів Гіннеса”. 

“Попередній рекорд з відтискань на кулаках за 60 секунд належить Ріно Рестіво (Італія), який виконав цю вправу 116 разів, — коментує подію керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. — Крім того, в дисципліні “Підтягування на перекладині за три хвилини” Дмитро Косатий підтягнувся 122 рази, перевершивши власний попередній рекорд — 110 разів, і рекорд росіянина — 106 разів”. 

Дмитро Косатий почав займатися спортом з шести років. Спершу захоплювався футболом, а потім став більше тренувати м’язи. Минулого року 24-річний рекордсмен закінчив Житомирський військовий інститут і несе службу в окремому батальйоні оперативного командування “Схід”.

Тренувався у вільний від військової служби час — прокидався о шостій ранку, відтискався від підлоги й виконував різні фізичні вправи.

 “Я вирішив показати світу, що український народ навіть у такі важкі часи — незламний, — каже Дмитро Косатий. — А ще мене дуже мотивувала розмова з другом, який нині на передовій, — він передав вітання і вболівав за мене. Тому два свої рекорди я присвячую воїнам ЗСУ”. 

expres.online/ Фото Лани Вєтрової

Теги

Новости по теме