Накрохмалені вареники: гастросвято на Житомирському Поліссі

У Будинку культри селища Черняхів на Житомирському Поліссі відбувся благодійний гастрономічний ярмарок, присвячений річниці заснування громади.

Шістнадцять старостинських округів презентували на цих дегустаційних фестинах свої унікальні кулінарні надбання – макаран і глотушку, студенець і завиванець, грибну юшку і накрохмалені вареники… Автентичні страви, якими пригощали на ярмарку, навіть позначили на спеціальній карті гастроспадщини Черняхівської громади.

Усі охочі могли скуштувати представлені на святі страви безплатно, але гостей заходу запрошували за бажанням оцінити кожну страву певною сумою донату у скриньку відповідного старостинського округу. Всі зібрані у такий спосіб під час гастрофестивалю кошти – понад 26 тис. грн – витратять на потреби українських захисників.

Окрім того, під час свята з аукціону продали пиріг на Перемогу ЗСУ від Великогорбашівського старостату та «Ріг достатку» від господинь із Очеретянки. А господині з Великогорбашівського округу, страви якого оцінили найвищою сумою донатів, отримали подарунок від організаторів свята – відділу культури та туризму Черняхівської селищної ради. http://www.golos.com.ua/ Світлини з сайту Черняхівської громади.

Теги

Новости по теме