Елізабет Ґілберт не публікуватиме свою нову книгу, де йдеться про росію, прислухавшись до українців

Одна з найпопулярніших із нині сущих у світі письменниць, авторка бестселерів “Їж, молись, кохай” та “Місто дівчат” Елізабет Ґілберт скасувала вихід своєї нової книги про російський Сибір на прохання українців.

Як повідомила Ґілберт на своїй сторінці в Instagram у понеділок, 12 червня, вона вирішила не видавати книгу The Snow Forest. Докладніше вона розповіла у відеозверненні.

Письменниця Елізабет Ґілберт під час прем’єри фільму “Їсти, молитися, кохати”, знятого за її книжкою. Фото: AP/Evan Agostini

Так, своє рішення публікувати книгу письменниця ухвалила з огляду на українських читачів. За її словами, вона нескінченно підтримує українців у боротьбі із російським агресором. Враховуючи контекст, Ґілберт вважає недоречним видавати твір, у якому розповідається про росію. “Минулого тижня я оголосила про вихід моєї нової книжки, роману The Snow Forest (“Сніговий ліс”), дія якої відбувається в глибинці Сибіру в середині минулого століття. В ній розповідається про групу людей, які вирішили залишити життя в суспільстві, щоб протистояти радянській владі та спробувати захистити природу від індустріалізації”, – розповідає у зверненні письменниця.

Пані Ґілберт продовжує, що впродовж минулих вихідних вона отримала “величезний, масовий потік реакцій та відповідей від українських читачів, які висловлювали злість, горе, розчарування та біль через той факт, що я вирішила видати книжку – будь-яку книжку, незалежно від теми – в якій дія відбувається в Росії”.

“Я почула ці повідомлення. Я їх прочитала. І я їх поважаю”, – заявила американська письменниця, яка в минулому була журналісткою у низці американських журналів.

Врешті Ґілберт вирішила змінити оголошені раніше плани і зняла книжку із графіку публікації. “Зараз не час видавати цю книжку”, – підсумувала авторка..

За матеріалами https://telegraf.com.ua /https://ukrainian.voanews.com/

Теги

Новости по теме