Летіли кайти через Трихати

В Ольшанській громаді відзначили 6-річчя Першого Міжнародного фестивалю повітряних зміїв та День захисту дітей

З 28 травня по 1 червня 2023 р. в Ольшанському Миколаївського району Українська Асоціація Повітряних Зміїв відзначила День захисту дітей і шосту річницю першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty International Kite Festival 2017, головна подія якого проходила саме у с. Трихати Ольшанської ОТГ.

Під керівництвом чемпіонки України з кайт-флаїнґу Дар’ї СТАРИНЕЦЬ,

Дар’я Старинець

за підтримки віцепрезидента Асоціації Леоніда БРОЙТМАНА з Кам’янського, Миколаївський обласний клуб “Mykolaiv Kite Team” провів запуски повітряних зміїв різних типів. Поряд із здійманням пласких кайтів класичних моделей спортсмени клубу майстерно управляли шоу-кайтами. З врахуванням питань безпеки захід пройшов без попереднього анонсування та запрошення глядачів.

Як зазначив віце-президент Леонід Бройтман: «Це фактично перші офіційні польоти Української Асоціації Повітряних Зміїв на території України з почату повномасштабної війни торік. Спортсмени нашої Асоціації, які стали вимушеними біженцями в європейських країнах, продовжили участь у міжнародних фестивалях повітряних зміїв вже з квітня 2022 року, привертаючи увагу іноземців по всьому світу до нашої країни та страждань нашого народу. Дуже приємно, що саме обласний клуб Дар’ї Старинець “Mykolaiv Kite Team” почав відродження льотних традицій в Україні після року «простою» і саме в одному з основних місць, де зароджувалася наша Асоціація. Символічно, що це відбулося на честь Міжнародного дня захисту дітей. Порадувала велика кількість малечі на запусках.

Прийшов час ще раз нагадати світу, що у війні страждають діти, наше майбутнє, і загалом багато кайт-флаєрів залишилися в Україні».

Нагадаємо, у 2017 році саме Дар’я Старинець стала обличчям першого фестивалю Tryhutty IKF, а згодом очолила Миколаївську обласну філію Української Асоціації Повітряних Зміїв з центром в Ольшанському.

Ukrainian Kite Association 

Теги

Новости по теме