Мікрогрант від “єРобота” на лавандову плантацію

Надихнувшись мальовничими пейзажами Франції, Марина Дейкун (на знімку) роками мріяла створити «лавандовий рай» у себе на малій батьківщині — в селі Федорівка Первозванівської громади Кропивницького району.

Любов до цієї дивовижної рослини в Марини почалася зі звичайного хобі, з якого пізніше викристалізувалася концепція власної справи зі створення лавандової плантації.

Ідея була масштабною, адже пані Марина відповідально підійшла до питань «як» і «де» можна використовувати лаванду. Планувала не лише вирощувати цю рослину, а й запустити її переробку — щоб отримувати олію та гідролат з квітковим запахом, реалізувати супутні товари — свічки та мило ручної роботи. Жінка також хотіла, щоб під час сезону цвітіння пурпурової квітки її лавандове поле для всіх охочих перетворювалося на місце відпочинку та фотозону найяскравіших спогадів єднання з природою.

«Я закохана в п’янкий аромат лаванди, її колір схожий на весняне небо ввечері. Ця витончена квітка в мене асоціюється з романтикою, гармонією та спокоєм. Хотілося створити такий простір, де люди зможуть відчути прекрасну атмосферу релаксу, яку створює лаванда», — розповідає майбутня підприємниця.

Для реалізації своїх намірів Марина Дейкун звернулася по допомогу до Державної служби зайнятості в межах урядової програми «єРобота». Бізнес-план започаткування «лавандової» справи — задля сприяння територіальній громаді у розвитку «зеленого відпочинку» і створення нових робочих місць — визнали перспективним та креативним. А пані Марина стала однією з переможців програми «єРобота» і отримала мікрогрант на реалізацію власних ідей.

«Дуже важливо, щоб у тебе горіли очі, щоб перехоплювало дух, коли ти розповідаєш про те, чим займаєшся! Я всіма фібрами душі відчувала, як моя мрія — створити «лавандову казку» — втілюється в реальність. Також, крім візуалізації свого бажання, я ще й наполегливо трудилася. Це і стало квінтесенцією мого успіху — непохитна віра та щоденна копітка праця», — поділилася власним секретом тріумфу Марина.

Щоб отримати підтвердження вислову «Мрії завжди збуваються!», варто зробити перший крок…

http://www.golos.com.ua/ Фото надано відділом організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Теги

Новости по теме