У волинському місті концерт поєднали з оздоровчими процедурами з кропивотерапії

А лікували так жителів і гостей Нововолинська на заході, присвяченому Дню Матері.

«Сьогодні запросили жителів і гостей міста на концерт, що проходив на літній естраді. Забули лише керівники міста попередити, щоб взяли з собою коси або ножі, аби раніше як сісти на лавки, – вирізати кропиву і бур’яни.

«Хто боїться народної медицини – хай просто танцює!» Фото Валентини ПЕТРОЩУК.

Стидоба та й годі! Ось тут потрібно було меру разом зі своїми заступниками сфотографуватися для чергового піару. Та ще й нагороди нещодавні почепити за «сумлінну роботу», – висловила своє обурення заслужена журналістка України Валентина Петрощук. 

– Забули лише керівники міста попередити, щоб взяли з собою коси або ножі, аби раніше як сісти на лавки, – вирізати кропиву і бур’яни.

А що пише «Вікіпедія»:

Латинська назва кропиви – уртіка (Urtica); походить назва від слова «урере» (лат. urere) — «палити», «горіти». Кропива пече мурашиною кислотою, яка впорскується під шкіру, як шприцом, її пляшкоподібними клітинами-волосками. Їхній кінчик при дотику до тіла обламується, гострі краї встромлюються в шкіру, і з клітини-пляшечки виливається пекуча кислота.

Зовнішньо кропиву застосовують для лікування ревматизму (жалять болючі місця або роблять ванни), при паралічі, корості, кропивниці, опіках, хворобах шкіри, для загоювання ран. Зовнішньо свіжі листки або порошок з висушених листків застосовують для лікування гнійних ран і варикозних хронічних язв.

https://www.volyn.com.ua/

Теги

Новости по теме