Найстарішому у світі собаці виповнився 31 рік. Господар з цієї нагоди влаштовує вечірку

Довгожитель Бобі народився 11 травня 1992 року – у четвер йому виповнився 31 рік. Настільки поважний для пса вік дозволив йому потрапити в Книгу рекордів Гіннеса – не тільки як найстарішому із нині живих собак, а й узагалі як найстарішому із коли-небудь зареєстрованих.

 Фото: Guinness World Records

Бобі – чистокровний представник породи Рафейру ду Алентежу, яку також називають португальським мастифом. Це давня, але досить рідкісна порода сторожових собак, яка майже не зустрічається за межами Португалії. Середня тривалість їхнього життя – близько 12 років.

Усе життя Бобі прожив у португальському селі Конкейрос. Його господар Леонель Коста вважає, що одним із найважливіших чинників довголіття улюбленця стало перебування в “спокійній, мирній обстановці” далеко від міської метушні. Собака багато гуляв полями і лісами, його ніколи не садили на ланцюг і не прив’язували на повідець.

Щоправда, зараз Бобі, у якого почалися проблеми з ходьбою і зором, здебільшого воліє відпочивати у дворі разом зі своїми друзями-котами – Коста описує його як “дуже товариського” пса.

Тож, вочевидь, Бобі зрадіє вечірці, яку його господар організовує сьогодні, 13 травня, на честь улюбленця: в село з’їдуться близько сотні фанатів і друзів рекордсмена, зокрема з інших країн.

https://z3rk4l0.xyz/

Теги

Новости по теме